Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visan om Mickel Räv




Där går han vid sjön
den röde Mickel Räv
dricker av vattnet
bland susande säv
skakar sin päls
frustar så nöjd
när solen går upp
på himmelens höjd

Där går han på ängen
den röde Mickel räv
bland klöver o liljor
och skör spindelväv
nosar en stund
på smultronets strå
när solen står högt
på himmelen blå


Där går han mot skogen
i tuvornas hägn
när molnen sig hopar
till åska och regn
då skyndar han fort
mellan gran o fur
för att hinna undan
en nalkande skur


Bs-06








Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 702 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-30 09:26



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
önskar att jag själv hade skrivit denna,
så vacker hyllning till räven,
blir alltid salig varje gång jag ser denna varselse.
2006-01-30

    Cajsa
Mycket vacker dikt
2006-01-30

    NoMi F
En härligt fin visa
rytmen känns bra
skildringen är fin
Utmärkt som en visa
Bra, tycker mycket om
2006-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg