Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av en ren händelse äter jag en sorts bullar till lunch. Istället för att laga mat, som ju tar 'en evig tid' spar jag mycket tid på att värma dessa bullar i microvågsugnen. Den tid jag då sparar in använder jag till att sittande här se ut genom fönstret.


Något litet om att resa IIV







Det finns en överdriven rädsla för att det skall gå att resa bakåt i tiden och ändra på något som då skedde, så att framtiden skall bli 'annorlunda'.

Resa bakåt i tiden går det bara via minnen, skrivna eller upplevda, beskrivna eller tänkta.

Men framåt i tiden går det utmärkt att resa. Jag sätter mig på tåget och resan tar två timmar står det på biljetten. Av en händelse går resan något snabbarer på grund av att de beräknade stoppen inte blir så långa som vanligt. När jag sedan är framme redan efter en timme och fyrtiofem minuter så har jag kommit fram tidigare än beräknat och kan då känna det som att jag rest i tiden.

Att man kan resa i tid och rum 'ute i rymden' är en populär teori. Att vi redan befinner oss 'ute i rymden' tänker folk då knappast på. Uppfattningen att 'rymden' är något som befinner sig utanför jordklotet är vida spridd. Samtidigt vet de flesta av oss att jordklotet bara är en av de många sfärer som kretsar i en bana runt solen, 'ute i rymden'.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-24 12:34



Bookmark and Share


  Nanna X
om jag var hästen på bilden skulle jag nog gärna vilja resa bakåt i tiden några sekunder åtminstone.
2012-04-24

  Gunwale VIP
Jag tycker om formuleringen "Uppfattningen att `rymden´ är något som befinner sig utanför jordklotet är vida spridd"!
2012-04-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP