Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som så ofta på min sida är det skillnad på personjaget i brevfilmen och på den som stoltserar som författare av texter på min sida. Jag har som vanligt låtit en arbetslös skådespelare få axla manteln av textjag för att jag själv skall slippa.


Som från ingenstans plötsligt (XXIII)





En god vän till mig, som förresten är
lärare, har ingående diskuterat skillnaden
mellan fittbulle och bullfitta, med ett gäng
högskolestuderande ungdomar vid ett här
icke nämnt universitet i huvudstaden.

Diskussionens vågor gick höga och alla som
ville det kunde känna sig fria att ta upp
stafettpinnen från den som just yttrat sig.
Det framgick av diskussionen att pajsarna
haft en något annan syn på sakernas tillstånd

än tjejsarna. Att det var en lärare som väckt
frågan tyckte eleverna var intressant på vitt
skilda sätt och av många olika orsaker. Där
fanns de vilka ville ha det till att exempelvis
en fittbulle skulle kunna vara ett bröd eller

bakverk av något slag medan bullfitta borde
vara någonting mer anatomiskt betingat.
Det fanns många olika förslag på vad dessa
ord kunde stå för, betyda. Bland annat för
språket. Att kalla någon för något av dessa

ord har varit populärt i omgångar under
årens lopp och det framkom dessutom att
orden under perioder setts mer eller mindre
som utdöda medan andra ansåg att de blott
legat i dvala och det bara i vissa grupper av

människor eller i olika landsändar.
Det kan också tänkas vara så att det har med
mode att göra och att det varit mer populärt
hos vissa åldersgrupper eller när man som
pajsare eller tjejsare befunnit sig i en viss ålder.

Samt att medan man begagnat ettdera ordet
flitigt under en viss period under sitt liv.
Det sedan fallit i glömska bara för att rätt
vad det varit kommit att dyka upp igen
som från ingenstans plötsligt.





*Här hittades ingen bild på vare sig en bulle eller en bull, varför det fick bli en navel för dig att skåda istället. För att förhindra onödigt upphetsning är bilden försiktigtvis förevisad i viss gråskala.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 527 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-01 08:23



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
fittbulle såg vi i veckan fast man får väl kalla den fitttårta....bullfitta är väl kanske allmänt känt som något anatomiskt i nedre regionen
;D
bra skrivet
2012-05-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP