Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I svart och vitt

jag vandrar tomma gator

sprakande nerrivna neonskyltar
frän lukt av rök och gas
i svart och vitt

titta, här är jag
smutsig och för evigt ensamt strövande


dammet skaver mina ögon
skorpiga ögonfransar
halvblind och utsatt

men det är okej
om jag försvinner nu


ingen hör hemma i dessa öde städer ändå
ingen hör dig skrika

när alla huvuden piper
en auditiv migrän

då och då



en bomb
i mitt samvete
en knöl



du sa till en kvinna en gång
att jag var så annorlunda
att jag blev vacker

nästan
utomjordisk


jag hörde dig



tänker ofta på det
under tiden




-
söker jag

i hela mitt liv har jag sökt
förgäves


jag hittar aldrig någon som kan se mig


att endast vara människa




Fri vers av C.Wieske
Läst 404 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-13 16:30



Bookmark and Share


  torbjörn j.
ja, det är bra. känner mig hemma i form, stil och tempo. du är duktig på att förmedla en stämning och beskriver med fint avvägd måtta, vilket jag uppskattar. i ren ambitionsiver kan det annars vara lätt att fastna i både utsvävningar och inåtvänderier. det undviker du.
2012-05-15

  AliciaK
... Blä. Du är för duktig.
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

C.Wieske
C.Wieske