Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nyfödd  ;-)


Sång vid minnesdyk

Melodi: "Skona mitt hjärta när du går"


Förstod ju att du skulle lämna mig
detta sade ögats matta glans
Att din kärlek tagit slut
det begrep jag resolut
och sorgen gav mig åter ledsen svans


Jag tänkte:

Skona min matta när du går
kakel och platta bär ditt spår
Själen en stund vill värna om sitt djupa sår
men skona min matta när du går



En morgon för så där ett sekel sen
märkte jag en främling i min bädd
för den blicken du mig gav
röjde: kärlek gått i kvav -
för ensamheten blev jag ganska rädd


Och tänkte:

Skona min känsla när du går
minnena lever många år
Ack, som vi vänslats och gått på i vilda spår
Att skona mig vet jag du förmår



I fem år var jag som en zombie stum
pluggade och jobba’ i mitt värv
såg väl karlar då och då
ingen kunde dock förmå
ur brunnens djup mig lyfta med dess skärv


Men åren gick och sorgen lade sig
blev till vemodsminnen av en loop
där vi dansen hade trått
all den tid vi mådde gott
och värnade varann – det var vårt scoop


Visst har jag några eskapader haft
sedan dess, en särskild am’rikan
gav mig glädje åter ny
Tiger lyfte mig mot sky
sen fick jag veta han var gift – Fy fan!


Jag grät och

skapade sjöar hela dan
hade mig tänkt en flytt till stan
långt bort i Arizona fanns ju min élan
och dikter jag skrev som bara fan



Men det var mot hösten, sommarns saga skön
väckte mig till underbara stön
ty per mail och telefon
var vi båda som små fån
och delade på känslans goda frön


Jag tänkte:

Hur görs en flytt till USA?
jag är så kär och tralala…
Tiger mitt hjärta öppnat åter, denna karl
ur själen har tömt dess hemska var



Ånyo drabbad av min kärlekssorg
själen krympte hop till igelkott
men den kärleken var hal
väcktes lätt av en signal
i röstens fagra klang jag ”mådde gott”


Passionen gör mänskan till en idiot
skallen snurrar runt, man blir ett fån
Den som en gång älskat så
kan ej från den bara gå
man ofta nog då nöjer sig med spån


Så, Kärlek

Skona vårt hjärta när du går
Skapa ej själens djupa sår
Skona vårt hjärta – nej, vi vet du ej förmår
att skona vår känsla när du går






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 592 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-14 13:03



Bookmark and Share


  ULJO
Den här var riktigt bra
2012-05-18

  Al Sayab Al Sagher
tack Cabrice, en dikt som berör
jag är helt säker
kärleken skall aldrig gå ifrån ditt hjärta
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP