Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
senryu


Gammalt mode

Rött hagtorn -
här flyttade paret in
på sextitalet




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-16 20:55

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
William Paul England 1866- Pauls Scarlet. Crataegus oxyacantha - Den äldsta känd som rosenhagtorn, klassisk ihop med syren och gullregn,då får vi inte glömma häggen! Njut!
2012-05-17

  Björn Nilsson VIP
Mode även i växter tydligen. Strindberg skrev faktiskt om det, om hur stockrosen blev omodern (den som är så fin). Är "rött hagtorn" samma som det lilla trädet med röda blommor som jag tror kallas Paul's scarlet efter någon engelsk odlare?

Hur som helst: om paret flyttade in på sextiotalet kanske de hade en TV-kanna också, och andra typiska tidsmarkörer?
2012-05-17
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP