Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommor spjut

Fotot av blommande hästkastanj är dagsfärskt. Dikten kommer från 1984 och uppföres lämpligen av en uppjagad skrikande ung skönlockig poet med blicken riktad mot evigheten och hjärteblodet sprutande över omgivningen. (Själv är jag därmed diskvalificerad för uppdraget, beroende såväl av ålder som håravfall.)

 

Syrenernas blommor

växer genom bröstet -

 

blå spjut

dödlig kraft

utan bot

vårgalen -

 

blommornas smärta i den unga sommaren

 

exploderande maskrosors vita sändebud

utanför fönstret -

 

kastanjernas spetsklädda koner -

spjut genom bröstet




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-22 14:37



Bookmark and Share


  vera gade VIP
vårgalenskap...oavsett ålder...
2012-05-25

  Jessica Ebbesson
Hög lyrisk nivå!
2012-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP