Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ånger


Jag skulle vilja att allt vore annorlunda
skulle bara vilja blunda
och resa tillbaka i tiden och se till att allt jag gjorde då blev rätt
men … att resa tillbaka är minsann inte så lätt

så därför får jag leva i ånger för alla sorts felsteg jag tagit
och lagt mina tillgångar på fel saker, men - jag har aldrig slagit
någon, men gjort så många fel ändå
så nu får jag dagligen smaka av ångestens piska som kontinuerligt fortsätter att slå

och leva resten av mitt liv i denna plågsamma situation, och jag vet
att jag alltid kommer att pinas av dystra minnen i smärtsam eftertänksamhet
och likt Job får jag lida, men inte bara ett längre tag
utan dessa bekymmer försvinner inte förrän den stund då jag tar mitt sista andetag

© Ted Örnberg 2012-05-27




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-05-27 02:51



Bookmark and Share


  Angeldust
Ånger över visa saker har kanske dom flesta,
men om jag skulle ångra det jag gjort i mitt liv..vore jag inte den jag är idag.
Jag ångrar inget, konsten är att inte göra om det man ångrar.
I mina ögon är du förlåten & för hård mot dig själv.
2012-09-30

  Maria T
Bada bassängbad, simma.
Det brukar skingra
dystra minnen
2012-06-05

  Lovisa Lindbom
Vet att det är svårt att sluta grubbla men man får försöka...
Varför tänka på fel man gjort i dåtiden när man inte kan ändra på dem? Varje gång du märker att du börjar tänka på ånger om dåtiden- Tänk eller säg-Nej! Stop! Och bryt det negativa mönstret.
2012-06-05

  Ljusletaren
Ps Livets stig ska det stå
2012-05-28

  Ljusletaren
Hade vi inte livets steg att gå på ... vad skulle vi då uppnå?
Att ångra är att lära och förstå.
Fela är att göra rätt nästa gång osv.
/kram
2012-05-28

  Bibbi VIP
Stort grattis till en välförtjänt placering!
2012-05-27

  Anoo Niskanen VIP
Lagen om orsak och verkan. Känner igen mig...
2012-05-27

  Robert Jonsson VIP
svart, griper tag, man kanske skall reflektera mera över sitt eget vil och de val man gör, texten får en att fundera i dessa banor iaf
2012-05-27

  Bibbi VIP
Läs gärna mina texter i detta ämne:"Synden som så hårt omsnärjer oss" samt "Korrigerad av Gud"
Kram!//Bibbi
2012-05-27

  Bibbi VIP
Psaltaren 51 brukar jag då jag känner som Du.
2012-05-27

  walborg
Tungt att vara så sträng mot sig själv - strängare än Gud
2012-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP