Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fred och frid i samhällsklimat


Orättvisor florerar
våldet eskalerar
varje dag i vårt förr så trygga land
nya tider har nött, den gnisslande tidens tand

rättvisan vill arbeta men lagar sätter stopp för det
vår högste minister klagar, därför han inte vet
varför inte våra poliser håller ordning i vårt land, varför rättvisan måste halta
samtidigt som han skriver lagar, där han ger order om att vederbörande ordningsmän måste dalta

med de som bildar gäng och kastar sten
med de som sparkar de som ligger ner, samt bryter ben
på oskyldiga, helt oskyldiga individer
som bara varit på fel plats vid fel tillfälle, som blir offer när- och varsomhelst i dessa så förunderliga tider

kliv ut ur Ditt klister
herr Minister
och se verkligheten som den är
den som tär

släpp Din stolthet, och ta Ditt ansvar
medan tid är – medan Du fortfarande sitter kvar
på Din post, och förändra Dina stiftade rättsnormer
och skapa ordningens reformer

köp vattenkanoner
för miljoner
och spola bort den obefogade ilska som eskalerar
som varje dag ökar, florerar

i varje förort där hatet växer med allt starkare ton
och ge varje person
en varning, och prata i den styrka som krävs
för att få ordning på allt, innan laglösheten blomstrar till fullo, och oskyldiga kvävs

gör det som fordras, så var och en får ett val
utan undantag, varningen ska vara total
då kanske fredens duvor åter kan landa på alla torg
som förut har varit förknippat med rädsla, oro och sorg


© Ted Örnberg 2012-06-16




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-16 23:34



Bookmark and Share


  Lovisa Lindbom
Fint skrivet! Det är intressant med samhällsbeskrivningar. Det är också bra att se saker utanför en själv för då får man perspektiv på sitt eget liv. Speciellt slutet:då kanske fredens duvor åter kan landa på alla torg som förut har varit förknippat med rädsla, oro och sorg.
2012-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP