Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Cause if I don´t follow my heart this time I´m gonna forget what this life is all about I´m gonna take that path I´m going in on my own I´m gonna take that fear and wear it like a crown


Rebekka /kvd

Hon lutar sig över harpan först åt ena hållet, sedan åt andra, nästan som att hon klättrar över den, som om den var ett berg där hon söker tonerna under klipputsprång och i skrevor. De ljusaste sjunger hon fram själv, som om strängarna fanns i hennes hals. Hennes ord är enkla, märker jag när jag bara läser texterna. Men när hon ljuder, när strängarna i henne får skaka och svänga fritt, då blir de enkla orden som de tomma kalvinistiska kyrkorna. Akustiken är ofattlig.

För vad är egentligen en krona om inte något gyllene med hål i.
Jag tänker på tyngden och härligheten, på vad en människa egentligen kan bära.

Och jag vill tänka på rädslan, den burna rädslan, blicken där under som viker undan men sedan söker sig tillbaka, framåt, vidare, som en, visserligen smärtsam men tydlig och nödvändig vägavskiljare. Ibland säger den var jag inte borde gå – oftare visar den vad jag borde trotsa.
Kronan. Jag ser den inte själv när jag bär den.




Övriga genrer av Katasterismi
Läst 414 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-20 17:58



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Du äger ett språk som en stor
konstnär, ditt bildspråk och din
form har säker hand och gör mig
trygg, / du är förbannat skicklig,

Tack, / S
2012-06-27

  cilax VIP
ofattlig, vackert ord. Gillar hur sångtexten fått utlöpare
2012-06-24

    Billy Andersson
Fängslande från första meningen. Att så mycket kan extraheras och fångas rent poetiskt ur någons harpspel och sång. Sista raden ger ett måleriskt avslut.
2012-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Katasterismi
Katasterismi