Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när ett efter kommer utan ett före ska man nog sova lite:)




efterekon

 

 


svaren



vid porten en glömd sop
fimpade smygrökarspår

 

rop på hjälp

och en avriven nagel
rödmålad

 

 


ungarna skriker redan
måsparen skriker tillbaka


flyg era jävlar
dit vingarna bär
nymodighetens luft bär
bara modet

om modet bär på rädslan

 

 

flyg era jävlar
skrek barnen

där genaste vägen
ner i mörkret

var att tåla tystnaden

 

flyg era jävlar

 

 

en eftermiddag mellan ett pip och en evighet

hörde jag näbbar korsas
och modet byggas upp

på kanten

 

*

 

kväll

mörkt igen

övervakad av våtsvart asfalt
billarm på avstånd

 

fönsterskuggor i varann

 

 

nattliga volymer

plymer av sorl genom tillvaron

 

husens eget liv

 

mina ord blir ormar kring knutarna
böjer gavlarna som dali-våndor

 

alla går vilse till det blir

 

 



ljust igen

 

*


så är det inne att vaka
är det inne att försaka hoppet
för nästa dags hjulspring



jag tar genvägen
runt omkring alla runda hörn

och genom brutna löften

 

 

ett korsdrag över månen
i full sol

 

 

om jag snabbar mig
att jaga natt

baklänges

 

söker frågorna
i tysta talen som du satt

 

som barrikad


kan jag höra dagen vänslas
kan jag höra svaren
när det blir mörkt igen

 

när det böjda i frågan rör sig
raknar

och alla hittar hem

 

 


är det ute att sakna dagen

 

 

kan inte måsungen

vakna

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-06 15:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri