Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en liten bön om en bönas påverkan; det vill jag göra om




morgonkaffe

 

 

kan jag få be att stjäla lite av ditt liv

 

 

lite så där på kanten av marginalen av försättsbladet

du vet där det oftast bara är lite tummat papper

gult av snabbläsares nikotinnonchalans

 

och en kaffefläck längst ner

 

 

jag vägrar infinna mig i eftertexten

annars är det lite av en semester att vila där hängande

som i en hängmatta dinglande i hösten

 

när rösten tystnat och boken är läst

och slängd i komposten med resten

av kaffefiltren

 

dina pärmar lovar annat

och morgonkaffet smakar du

 

 

(jag använder icke-engångsfilter
för dina ögon har börjat rinna ut på golvet på nätterna
och de ser saker jag inte själv ser)

 


kan jag få stjäla lite av ditt liv

så där att det inte spelar nån roll

om min egen bänk är full av kaffefläckar

och böckerna utan pärmar

 

och prologen på min egen bok är använd som filter

sen då när din bok inte ens fanns i min värld

 

 

du

gör mig häpen varje morgon

i din frånvaro av närainpåkaffe

 

 

kan jag bläddra sen bland dina kapitel

och förundras

 

 

och återigen låta dina ögon rinna i hallen

och upp på stolen bredvid mig

 

 

kan jag få stjäla lite av ditt liv

 

 

med grädde socker och en sked

bara en gång till

så där i marginalen

 

 

så läser jag tummarnas blädder

och förundras över fläckarna nedanför

 

just där

där ingen uppmärksamhet någonsin funnits

inte av andra och inte av mig

 

i kanten av marginalen

 

där inga snabbläsare läst och doften av kaffe

alltid finns kvar

 

 

 kan jag får stjäla lite av ditt liv

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-03 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri