Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hittar vi

 

 


och jag kan skriva dig om havet
om rosorna och döden
om hagarna och slotten och fyllorna på krogen

och jag kan skriva dig om livet
om kampen och om nöden
men aldrig höra skotten som lossades i skogen

 

hur hände allt det hemska, hur många och för vem
ligger någon kvar där, hur hittade du hem

 

och jag kan skriva dig om morgonens
och dagens eskapader
men aldrig med en åsikt göra natten mörk och tom

och jag kan skriva dig om klöver
hjärter ruter och så spader
men aldrig spela spelet som en domare med dom

 

hur hände allt det hemska, hur många och för vem
och vill du alls gå kvar där, hur hittar jag ditt hem

 

hur hittar vi vårt sen

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-03 16:24



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Utan omsvep en spännade text ,den närmar sig det personliga utan att bli privat. Den väcker tankar för som titeln anger vart är vi på väg? Är det rätt väg att finna? Ja, en alltid aktuell fråga hur hittar vi i den vardagliga villervallan? Det blir efter flera läsningar en dialog och en bra fråga hur skapar vi vår framtid eller bara nästa timme?
Lysande!
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri