" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Larz, det här "är inte den gud du känner", men det kanske beror av att din bekantskapskrets är begränsad? Så känn dig inte tvungen att skriva och påpeka det, eftersom jag redan gjort det åt dig!




Beskrivning av några gudar

I.

Ibland

lyfter en gud locket,

skådar ner på Jorden.

I dunklet

urskiljs en blek blomma,

en rödflammande papegoja,

en försynt krypande mask.

Nöjd

lägger guden åter locket på plats.

 

II.

En annan gud

sitter lyssnande i halvmörkret med röda glimmande ögon.

Där i närheten

grälar monoteister av olika sorter

om gudomens sanna karaktär.

Röda punkter skymtar i mörkret.

Kanske också ett ont leende?

 

III.

Den tredje guden

går med sex ben i gatans smutsigaste avfall,

flyger sedan bort till torghandlarna

och promenerar en stund på färska kålhuvuden.

 

IV.

Vid en myr långt borta

står spretiga tallar på vakt.

Tuvorna grå av frost,

den ligger silkespapper-tunn,

tills den väldiga älgens klövar stänker

vatten och is och sörja.

Lugnt vaggar bjässen åstad över myren

och man undrar: vem var det?




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-13 16:36



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Det gudomliga finns i olika former och skepnader...
2012-07-13

  vera gade VIP
Underbart tillägg till gudarnas förunderliga skara..till sist vårt hemlands skogsgud..skogens konung..då som gammalt konungen är guden..att flugan tar sig ton är uppmuntrande ..vem skrev om Flugornas herre? var det Sartre? Applåd mm..
2012-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP