Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud och google mitt i natten

Jag kan ändå inte rå för att tycka att det är störande att när man googlar på "vad är Gud" så får man fram "Gud är ljus, inget mörker finns i honom"

Om Gud är ljus, så kan väl knappast ett kön vara inblandat? Eller menar de en vit man?

Men sen längre ner så står det igen "Gud är ingen människa" Då måste det alltså vara ett ljust han-djur?

NEJ längre ner står det "Gud är en ande".. men andar har ju inga kön? Kroppen har kön, men inte anden.

Sen står det att "ingen har sett Gud", - men de vet ändå att anden har snopp?

Nä, det där med brobyggarna, som var första träff på Google, är nog inte min grej. Bara de visaste känner till att Gud existerar för att uppfylla våra önskningar inte för att vi ska uppfylla Guds.

Så man kan väl säga att Gud är hoppet, kampen, envisheten, viljan, förnuftet och glädjen. Alla de egenskaper som gör att vi genom kontroll på vårt eget liv, ger oss själva det vi vill ha.

Vi ber alltså till vårt hopp, vår vilja, vår envishet, vårt förnuft, vår passion och kärlek, och vår glädje. Vi ber till oss själva alltså. Vi tröstar oss själva, vi ber oss själva om hjälp, vi stöttar oss själva och ger oss själva råd och hjälp.

Är inte det det finaste. En bättre vän kan man ju inte hitta.




Fri vers av Nattviolen VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-07-17 01:10



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Det kanske blir bättre om man googlar på finska? (det finns inga genus i finska ;o) Skämt åsido: Jag tror jag förstår din frustration, men vad som händer i bönen/meditationen/… övergår i alla fall mitt förstånd
2012-09-02

  © anakreon VIP
...och vänskap är
den vackraste formen
av kärlek.
Calle
2012-07-18

    ej medlem längre
Lite så där från ovan så att säga..

Jag tror att "gud" är neger!
Svår som satan, glad i hågen..

Google däremot är ett visst mått av just det,
upplysning, man ska inte låta ögat luras..

Inte ens mitt i svarta natten av en sketen gud..
2012-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Nattviolen
Nattviolen VIP