Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Seglande viskningar

Jag hoppas sannerligen inte att du tar
mina sista ord
allt för allvarsamt

Jag fick motvind under bröstet
La in vid en okänd hamn
under isen

Nu hör jag
från en svunnen tid
nya stämmor
genom de rostiga rören

Seglande viskningar
om en ny epok; en samtid




Fri vers av träsnidaren
Läst 534 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-07-17 10:29



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
nya stämmor genom de rostiga rören
speglande viskningar en samtid
nytt och gammalt blandas till ett nu

här möter vi ett djup en okänd hamn under isen..

mycket beskrivande liknelser.
ger ett fantastiskt bildspråk
2018-09-12

    ej medlem längre
Vilka intressanta bilder du skissar. Texten är så stor att jag hissnar. Ett konststycke att göra ett stycke konst som rör ett då men också framtiden- och landar i vår tid- samtiden.
2013-11-23

  Xuvetyn
Den här är enklare att ta till sig än en del av dina andra dikter, avslutningen är mer återhållsam och öppen utan att bli för storslagen, jämför med "evigheten" etc. Snarlik andra avslut men mer i samstämmighet med dikten sett till övrigt innehåll. Jag gillar verkligen andra stycket och en för mig ny formulering, "under bröstet", vidare "la in > under isen", väldigt figurativt med fortsättning in i en mjukare stil, jag skulle säga att hela dikten har en förmedlingskraft som oftast uppstår när dikten är uppriktig och har förankring i livshändelser vilket läsaren instinktivt känner och därför omfamnar, här väl utfört.
2013-08-04

    ej medlem längre
En utav de vackraste dikter jag någonsin läst - och mest berörande.
Rysningar av välbehag jagar varann efter ryggraden som får hårstråna bakom öronen att "pingla".

Jag får medvind under bröstet av att läsa den.
2013-07-29

  Ann Bjerknes
"Jag fick motvind under bröstet" , hur ofta har det inte hänt.
De orden landade fint i den odefinierbara timmen i mörkret.
2012-11-06

  kerstin skriver VIP
mycket vacker och den ger mig en känsla av hopp och ro.
sista stycket är väldigt bra!
2012-08-02

  moritz-74
En fantastisk dikt, framförallt älskar jag andra stycket!
En mycket talande dikt om det jag själv tolkar som ett avslut och ny början, med samma huvudpersoner i bilden.
Jag kan inte finna andra ord än att,
detta är poesi!
2012-08-02

  AgnesP
Så fin.
2012-07-26

    ej medlem längre
...och nu när jag läser denna otroligt fina text undrar jag var du hämtade inspirationen?
2012-07-17
  > Nästa text
< Föregående

träsnidaren
träsnidaren