Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm; naturliga hyggen är sällan raka(de)


pennorna

 


- Pennorna! skrek dom. Du glömde Pennorna!
En ljudvägg av hemmavändardagarnas tidigare applåderande i den ekovibrerande hyrda salen stannade upp, som på order.


när jag kröp sakta tyst under de väggfasta bänkarna
för att smita
ifrån

allt



*



vaknar

andra nattsömnen förstörd



minnet
likt ett valsat envist tunnband
dragen stål nitad

 

poff poff
två för nuet

poff poff
och två för gamla sorger

över pannan
längs med nacken
ner i ryggen

 

som håret
fjädrar

 

byt kuddar
säger envetenheten inom mig

ser vändandets resultat och det är inte längre kuddarna
som hotar livet i ring



fyrkantigt fyrkantigt
när började vi segla i vinklar

 

byt säng

byt kvarter
byt by


byt hela livet så är du säker
eller ej

 

ja
det är inne med

 

cirkelverksamhet

 

eller byt tangentbord
kommer en smart idé med lite vänligare ton
lindrande
runda knappar



och stressen kryper genom sin egen störtflod
längs botten. hukande för det som anas.


under slammet

krypande

 



- Nej, jag ska vända åter och hämta dem tillbaka direkt ur skriftställarens ställ


innan bläcket torkat



bara en sista vända
bara en sista vända




över hygget




 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-26 16:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri