Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För sista gången

Det kokar i blodet
när jag ser dig stå där i min trapp
en ilska som bränner innanför kindbenen
exploderar ut i mina pupiller

kniper ihop munnen, handen på höften
ler med döda ögon
och känner hur min aura blir mörk

sänder ut energi
stark nog att döda
solskensdrömmar
stark nog att få himlen
att falla ned i din mun
som en klump i halsen

Så står du där och försöker
låtsas att allt är lugnt
försöker se lugn ut
men dina ögon döljer en rädsla

samma feghet som fick dig att sticka
samma feghet som fick dig att vara tyst
samma feghet som fick dig att fly alla konflikter
samma feghet som fick dig att inte våga tro på något
samma feghet som får blodet att koka av ilska i min kropp

ditt jävla sätt att fly från allt
så äckligt patetiskt
och sorgligt

Du ber om ursäkt för att du är sen
och tackar mig för att jag inte bränt dina saker
så som jag bränt alla broar du hade tillbaka till mig

Ynkligheten i dina ögon
får mig att vilja skrika
skälla och förnedra dig
såra dig som du sårat mig

Jag säger "ha det bra"
och stänger dörren
framför ditt ansikte
för sista gången




Fri vers (Prosapoesi) av Fjärilsflickan
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-06 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fjärilsflickan