Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det skulle ju inte bli såhär, Johan.


Though we bleed, we must push on

Jag stod vid Västebron
där vi låste fast vår kärlek med ett hänglås jag
köpt på Clas Ohlsson och
sätter mig på ett berg på långholmen som vi tittade på

hur kunde du ligga där och tänka att jag skulle
klara
överleva
stå ut med
det här?
hur kunde du ligga där och tro att vi kommer över det
så smånigom

att jag skulle kunna tvätta bort ditt blod från mina händer
att det inte skulle torka in samma stund som han
yttrade orden
Han är död
Va?
Han är död

för du tog dit liv efter nästan en månad av att inte kunna sova,
inte fungera, inte leva för att
jag försvann

och jag vet inte om du förstår
hur mycket jag
saknarsaknarsaknar dig, älskar dig,
hur mycket jag förbannar mig själv
hur mycket jag önskar att du ska ringa, säga att det inte är sant
att du kommer till mig så att jag kan hålla om dig, ta hand om dig


jag sov bredvid din filt inatt, om man nu kan kalla det jag gör sova
den luktar syrebrist och förgiftning som tog ditt liv och


hur ska jag kunna leva med det här, Johan?
hur ska jag kunna gå vidare när du är borta och aldrig kommer att
få en chans till livet vi, du, jag drömde om

Dregd sjunger att though we bleed, we must push on
och jag blöder, försöker dölja såren för att inte oroa vänner, familj, mig själv
men hur ska jag kunna dölja hela mig själv


när du som alltid var varm är iskall och när du låg där och trodde att jag skulle komma över det här.




Fri vers av FysisktMental
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-13 14:06



Bookmark and Share


    Anonym Ängel
Otroligt stark text, man känner din smärta...
2012-08-13
  > Nästa text
< Föregående

FysisktMental
FysisktMental