Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten har jag skrivit till min bonusdotter Anne Maarit Sipola som dog den 4 augusti 2012 till följd av diabeteskoma. Anne var konstnär och bodde i Helsingfors. Hon blev 43 år.


Din palett är evighetens ljus

Din himmelska födelsedag

höll jag din hand

"Släpp taget, vännen!"

stora blåa ögon

du tog klivet in i ljuset

slöt ögonen och allt det jordiska

föll från ditt ansikte

 

Oron har gett vika

lämnat ett stort hål

din mamma och jag

fyller det med kärlek

och ljusa minnen

 

Femton timmar att födas

oändligt många fler att dö

däremellan oceaner av liv

 

Ditt skratt hörs i den porlande vårbäcken

höstens alla färger bär ditt leende

din palett är evighetens ljus

 

© Iréne Svensson Räisänen




Fri vers (Fri form) av Iréne S Räisänen VIP
Läst 576 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-14 11:32



Bookmark and Share


  Margit Grell VIP
Underbart vacker är din text!
2015-04-23

  aol
Så vackert skaldat
2014-08-26

  träsnidaren
Så vackert och starkt.
"höstens alla färger bär ditt leende"
2013-09-29

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Tack för den vackra och insiktsfulla dikten.
Så fint för oss att få dela denna erfarenhet .
Det känns särskilt som jag suttit vid flera dödsbäddar själv (ensam)

(Kanske kommer du komplettera med någon bild
av någon hon skapat?)
2013-07-08

  Lena Själsöga Keijser

vackert är detta

så fyllt med insikt

2013-03-27

    ej medlem längre

fint skrivet i den stora sorgen
hoppas att ni kan gå vidare
det är svårt att mista nära och kära
, beklagar livet är så skört
2012-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP