Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
pennteckning efter Metzingers "Två kvinnor"


Arabelkaspeglingarna

 

Det är

de djupare instinkter

de kritiskt dämpade tidpunkter

när man låter sig finnas till bara som en

vrakspillra

för någon att klamra sig vid

en kupad hand runt ett hår som en

avlägsen del av natten

 

Brunnen, slocknande sand mellan

bronsögonblicken

årblad av andhämtning skär

genom mångdubbla mörka ytor

att sätta tröga virvlar

i rörelse

 

Ett motsatsspel

där blinda kroppar vrids

långsamt runt döda stjärnor

 

Det är bilderna av de stundernas

silverne svärta

som driver ett svänghjul;

detta omärkligt flämtande bränsle

 

Det är

skärvorna av de bilderna

som driver ihop till en glasstod märkt

med ditt namn och penndrag

i ett helt annat

stelnande lampsken

 

Kommer nålstormar att höja sig

mellan de sista städernas

klippande ögon, upptrampade

signaler

 

men

 

spegelminnen av knäveck ur

dina öppnade händer

blir till

värme, nya former av isört och binder

jorden mot berget i

svala fallande

 

fallande

skikt

en undanglidande flik av samdräkt




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-05 10:01



Bookmark and Share


  Processan
vackert bildspråk!
2012-09-17

  /Isabel


Titeln gav mig inga riktiga associationer eftersom jag inte visste vad arabelka var (och blev faktiskt inte mycket klokare efter läsning). Ja, du levererar skickligt bild efter bild (som oftast) - jag kan visst inte tillgodogöra mig allt (och det kan ju bero på mig); när jag läst texten är det detta som envist dröjer sig kvar:

"Det är

de djupare instinkter

de kritiskt dämpade tidpunkter

när man låter sig finnas till bara som en

vrakspillra

för någon att klamra sig vid

en kupad hand runt ett hår som en

avlägsen del av natten



Brunnen, slocknande sand mellan

bronsögonblicken

årblad av andhämtning skär

genom mångdubbla mörka ytor

att sätta tröga virvlar

i rörelse"


Och då i synnerhet:


"en kupad hand runt ett hår som en

avlägsen del av natten"


samt:


"årblad av andhämtning skär

genom mångdubbla mörka ytor"



Det är en vacker spegling, gnistrar av droppar från årblad över mörkrets yta och jag tänker ogripbara ögonblick, stunder av skön glömska (förnekelse av alltings förgänglighet).

Sista raden bär hela texten (och skulle kunna utgöra del av alternativ titel?) - gillar ordet "samdräkt" mycket.



2012-09-09

  lodjuret/seglare VIP
Ord och deras vackert pusslade sammanvävning, meningar och löften om mera att vältra sig i, att vila sig genom dagen med, att älska och låta sig älskas av. Därtill är denna väv underbar som sådan.
2012-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund