Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
små tankar stora ord, hade sparat denna av nån anledning


Livet och kärlek

Ens liv

Det märks av i ens liv

när en hjälte

eller en ängel

passerar igenom i en

 

det känns liksom som om

din själ och hjärta

får en extra knuff

i livets riktning.

 

Därför är det så oerhört viktigt

att ta vara på och vara på din vakt

när något speciellt sker.

 

Jag såg i vingarna på en fjäril

en karta över hur mitt liv skola bli

och det var tufft.

 

Mitt ansikte skulle bära en mask

där regnbågen uppenbarade sig

fast åt andra hållet..

alltså skulle jag alltid vara glad

och dela det vidare  att genom

smitta få folk och fä att må bättre.

 

Mina ögon bär på ödmjukhet

som får dom flesta att rodna

ty jag känner till människors

sämsta och bästa sidor

jag ÄR en djup människokännare

som är så full av kärlek att både

Romeo och Don Juan hade önskat

att dom träffat mig....

 

...Innan..

 

Allt hände..

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-09 00:21



Bookmark and Share


    J. Herward


Jag tror att de människor som känner stort ansvar för någon/några men flyr detta kall. Går emot sitt eget skrivna öde. Liksom jag kan bryta ut ibland att ''Människor är bara komplicerade och ibland oumbärliga varelser!'' - Kanske för att jag hör hemma där, och ser det för vad det är. Att älska människan, om än inte i den form man tänker sig, inte som en from präst eller stark politisk ledare.

Det känns som om det är samma sak som vill sägas här.
2012-09-09

  Gabrielle Laurèntzen
Skönt flöde och budskap i denna dikt. Tycker mycket om sista meningen kärlek och närhet är viktigast för att ärligheten skall finna ett ordentligt svar



2012-09-09

    ej medlem längre
Vackra ord, varmaste varma... kram!
2012-09-09

  Freeman
Vilken underbar dikt...man känner sig så upplyft, hoppfull...av att det finns såna som du, tack, Lasseman! <3
2012-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP