Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lili Samuelsson skrev, skitsnack- nattfärjan med stena line, inspirerade till kritiken.


Kritik på en text (821) I fem fjärdedelstakt







Det roliga är det där udda paret
på dansgolvet
den långa kvinnan
och den korta karlen

som dansar som i slow motion
samma dans som Travolta
och den rika gangstertjejsaren
i filmen Pulp fiction

då de dansar till helt fel tempo.
Likadant på färjan.
Fast dansbandet drar av
en snabbis

så dansar det välklädda paret
med så långsamma rörelser de bara kan.
Det är en sådan där sak
som måste upplevas

den låter sig så illa beskrivas.
De lämnar snart dansgolvet tomt
i sina spår
eftersom de övriga dansarna

inte har koll på om de skall falla
in i dansparets takt eller musikens.
Det gör resan till guld
särskilt i berättandet för vänkretsen hemma.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-26 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP