Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnesdikt till en knopp på min hibiscus som nyss föll av, efter ett misslyckat försök till sen blomning - snyft!


Fallen kämpe

Du stackars lilla blomsterknopp
som fallit av. Där sattes stopp
för livet ditt - ja, i dess mitt
det stäcktes av ett elakt snitt,
och blomman tappade sin glöd,
så aldrig blir den präktigt röd ...

 

Så sakna nu hibiscusens knopp ...
men nästa år finns åter hopp!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 333 gånger
Publicerad 2012-09-21 21:09



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
En så gripande elegi... samma sak har hänt mig också (eller snarare mina hibiskusknoppar) men jag har inte åstadkommit något liknande... :-)
2012-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP