Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick idén till denna text (där man får föreställa sig melodin till "Engelska flottan") när jag förra året gick i lämmeltåget av bokmässebesökare som strömmade från tåget till Mässan, var och en dragande sin lilla väska efter sig. Nu är det dags igen.


Bokmässefolket

Göteborg har sig nu förberett ganska bra
på den stora invasionen
Montrarna fylls nu med allt som alla vill ha
ur litterära produktionen

Bunkrat i förväg, det har ju har var krog och pub
mängder med dryck och krubb
uthyrd är varje skrubb
Nu är man redo att ta emot rubb och stubb
Så vad är det som viskas på stan? Jo:

Bokmässefolket har siktats vid Heden
Oboy, oboy, oboy
Nu ner mot Mässan så ringlar sig leden
Oboy, oboy, oboy
Snart blir det livligt i hallarna
med surr och stoj och stim
böcker, dom säljs ifrån pallarna
på prosa, och en del på rim
Tänk att få vara i denna konvoj
Oboy, oboy, oboy

Läckberg och Larsson har fått en svår konkurrens
av dom andra som kan skriva
och som försökt att också få lite glans
och att bli en mässans diva

Förlagen dom tävlar för fullt med varann
om alla monterprogram
Det pratas av kända namn
Mässan den ljuder snart högt utav all kommers
men sen blir det god mat och bärs. För:

Bokmässefolket sig nu ska förfriska
Oh boy, oh boy, oh boy
Tusen små ölglas blir kvar sen att diska
Oh boy, oh boy, oh boy
Nu ska det fröjdas på avenyn
På Park och Deep och Lipp
Det utgör alltid en skärskild syn
med kändisar på krog så hipp
Medge, gott folk, att detta är skoj
Oh boy, oh boy, oh boy!




Bunden vers (Rim) av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-26 19:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre

:-) :-)
2012-09-27

    ej medlem längre
ja många blir det på bokmäsan - dock utan mig denna gång
2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP