Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet går i precis rätt rakt.

Livet går i precis rätt takt.


Molnen puffar förbi
Solen lyser med några kvadriljoner watt,
men lampan är tänd i köket.
Små sprickor mellan molnen
och solvinden avlänkas av magnetfält
Ingen som helst reluktans,
bara kompatiblitet
och vi värmer oss i den, långsamt,
fast den går snabbare än en bil
förlista i varsitt glas isvatten
när fartygen lämnar hamnen.
Lilla visaren på nio
som göken gal varje kvart
-Livet går i precis rätt takt

Natten bryter aldrig av
utan flyter ihop med eftermiddagen
som en tidsinställd dimmer.
Kvarteret hinner aldrig slockna
och vi märker inte ens när gatlyktorna tänds.
Barnen leker på gården för evigt
bara byts ut mot andra
Vissa växer upp, andra också.
Morfar är 87
jag minns hans 70-års kalas
hela släkten var där
han fick en skjorta,
det får han varje år
och blir precis exakt lika glad
fast han inte vill ha en skjorta
han är bara glad att vi kommer dit.
70 år..
Det var 17 år sen
-Han ser precis likadan ut nu.
Men han försöker inte sluta åldras
kanske också fortsätter växa upp
där ute på gården
och inte leksaker har förlagts
-Livet går i precis rätt takt

Kärlek varar
gränser som vi hört existerar
kanske fanns, men suddats ut.
En blick vid ett elskåp
som blir till en strålkastare
Föds och gror till sig själv
utan vatten, utan pediatriker,
utan stödbok
En lina som aldrig blir klippt.
För den bor i oss,
betalar ingen hyra
men priset kan vara dyrt
men det märker vi knappt
-För livet går i precis rätt takt

Magi är 2 sekunder lång,
men smälter in till en del av vardagen
Knappt märkbart i fack,
men glittrar och gör hela dagen till skimmer.
Vissa förlorar andra vinner,
förlorarna ser förlusten som vinst
och vinner
Allting vävs ihop.
Löven faller av,
men ett och ett
Hösten som var Sommar
blev till av långsam värmesänkning,
men vi märkte ingenting i strumpor.
Så här går jag,
tillsammans och ensam
en perfektionist i ingenting
en amatör i det absolut viktigaste
och bara existerar
i underbarhet
Inte för långsamt
inte för snabbt
-För livet går i precis rätt takt




Fri vers av Karl Saxell
Läst 374 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-28 12:18



Bookmark and Share


  cilax VIP
gillar det vemodiga i texten/dikten, det lugna, inga häftiga åtbörder ändå berörande
2012-09-28

  Celticgirl
Detta kan lätt vara det bästa jag läst på ett tag. Jag gillar rytmiken i texten och det upprepade : " Livet går i precis rätt takt"
Dina bilder av hur vardagen o livet är och fortsätter att vara - det är bara så rätt, så taktfast :)
perfekt!
2012-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell