Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De skuggor ingen kan förstå

Det som är skönt med döden
är att den alltid finns som en utväg
när man inser att man är totalt
meningslös och funktionslös

Det känns tryggt när man så inser att
någon inte kan förstå att en sak som
varit lång tid tillbaka kan sätta spår än idag
och man känner att man inte någonsin
kan lita på någon igen

Då finns det alltid en väg ut ur helvetet
En väg ut ur ångestens grepp som dagligen
håller sitt strupgrepp om min hals
får mitt hjärta och själ att långsamt förtvina

Jag passar inte i kärleken, det är för rörigt
Inte heller i livet med andra, för mycket energier

Det är sanningen
Inte ens min längtan är längre hos mig
Förlåt mina ord men det enda helvete som finns är det
på vår jord, det vi själva skapat och ibland inte kan ta oss ur

Gud är död, om denne ens funnits
Jag tror inte på någonting andligt längre alls
Det gör det enklare att möta skuggorna i mörkret
De skuggor ingen kan förstå?




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-29 22:18



Bookmark and Share


  erkki
En oroande text. Men den mailväxling som vi har haft här har visst varit värdefull. Döden ska inte ses som en möjlighet, utan som ett naturligt slut. Detta naturliga slut kan man förbereda sig på. Jag tänker emellanåt på hur man skulle se på ett visst agerande, när man ligger på sitt yttersta. Låt det vänta!
2012-10-08

  Gabrielle Laurèntzen
Ord och rader som berör.

Önskar dig ljus och kärlek i ditt liv. Kärlek till dig, för det är du verkligen, verkligen värd!

Många kramar
2012-10-06

  ERD-man-SKY VIP
Efter nattens mörker brukar komma morgon och ljuset (Solen ibland :)).
Allt i livet skiftar hela tiden!
2012-10-02

  DrZappa VIP
naket och hudlöst - don´t give up!
2012-09-30

    ej medlem längre
Det ligger mycket i den här.
2012-09-30

  Annie b'larsson VIP
Döden är ingen bra utväg. Men jag förstår att du bär på någonting som är för tungt att bära på ensam. Det är bra att du skriver ner din smärta. Kramar i mängder till dig.
2012-09-30

  ULJO
Tung text att ta del av, dock bra skriftat
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP