Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Botanisk rättelse -efter Björn!


Se och Hör - Senryu

Den gamla kvinnan
öppnar målarskrinet-
penseln har torkat


Den torra bambun
rasslar med sina stänglar -
den gamla lyssnar




Bunden vers av vera gade VIP
Läst 768 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-10-03 09:02

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint!
2012-10-09

  Annika Persson
hon lyssnar på åren som hon målat
men fantasin är ännu livlig, och hon
lyfter penseln ur målarskrinet, en
klump i halsen hejdar henne en kort
stund, och så för hon den mjuka spetsen
över sin kropp, över kinderna, armarna,
magen, benen, så kittlande och mjukt
var det en gång, och hon lägger sig i
sin bädd för att glädjas över det hon
skapat, om hon ska ta upp måleriet
igen, ja, om bara krafterna räcker till.
2012-10-05

  Börje Larsson
mycket bra....!
2012-10-04

  aol
ödesmättat svinner tiden,
2012-10-03

  Björn Nilsson VIP
Känsla av bambu
Motiv på dyrbart siden
Pensel och svart tusch

Någon sade till mig någon gång att det kinesiska bambumåleriet ungefär kan jämföras med kroki-teckning här i väst: ett sätt att tränga in i och verkligen lära sig koncentration på föremålet för avbildandet.
2012-10-03

  Gunwale VIP
Från kvinnan till de torra stråna och tillbaka till kvinnan igen - snyggt! (Så långt fr Se o hör -heter inte tidningen så?- man kan komma...)
2012-10-03

  lodjuret/seglare VIP
Flinande impad av att läsa mellan raderna här.
2012-10-03
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP