Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt år av cancer

Jag vill skriva något som är du
inte om din sjukdom

Men som vatten
har orden lämnat
min kropp

Jag har skissat
dina små små ärr
ditt hår är så
tjockt och brunt
Du läker så vackert


Dem hade rakat dig
gett dig vita kläder
Du trodde att du

skulle på möte kanske
träffa gud



När du vaknat bad du om en spegel

Din sjukdom har lämnat dig
sa doktorn
- du bad om att titta närmare
men såg bara en döende man

Var det cancer eller var det bara
du som dog för att leva




Bunden vers av melancholia
Läst 600 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2012-10-10 01:08



Bookmark and Share


  Den gamle
Har läst den igen.
Fortfarande en av mina favoriter!
2013-03-06

  Magica VIP
Berörande, vackert och skört!
2013-03-06

    ej medlem längre
Slående berörande.
2013-01-29

    ej medlem längre
Åh, så otroligt berörande vackert..
2012-12-27

    Ladylike
Berörande stark.
2012-11-25

  fjärilarärblommorsomdruckitvin
träffande...känner igen mig, dock lämnade inte sjukdomen honom, den tog honom.
2012-11-15

  Den gamle
Mycket fin
2012-10-31

  Bibbi VIP
Griper tag.
2012-10-26

  Robert Jonsson VIP
Otroligt bra !
"skulle på möte, kanske träffa gud"

"Var det cancer eller var det bara du som dog för att leva"

två rader som är så starka och bra att socialstyrelsen aldrig skulle tillåta en sådan stark tobak..
2012-10-22

    ej medlem längre
Cancer är en vidrig sjukdom som gnager sig i kroppen, men att bli botad är att se det som att vara den som vet att vilja leva igen
2012-10-14

  arja savela
Gick rakt i hjärtat! Jag har en vän som har blivit oprerad för lungcanser
2012-10-10

  anita VIP
Mycke vackert skriven
2012-10-10

    ej medlem längre
berörande vackert ...
2012-10-10
  > Nästa text
< Föregående

melancholia
melancholia