Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långvarig kärlek

Låt mig få smeka Din mjuka kind
låt mig få hålla Din hand
kanske vi tillsammans kan börja känna en kärlekens vind
och gemensamt sammanfoga ett kärlekens band

men må bandet vara starkt och hålla, tills tiden slutar gå
tills hädanfärden skiljer oss åt
då är det äkta kärlek, som varar nu som då
och vi vandrar i det sällskap som gemensamt ska upplevas,
i tycke, glädje och gråt

för visst vore det en önskan och ett begär
att alltid låta kärlek råda och hålla de löften man gett i kyrkan
och för alltid försöka att ha ömsesidiga och respektfulla begär
för motparten, och så gott man kan respektera varandras dyrkan

det blir ju alltid diskussioner, men sådana går att lösa
det finns olika sätt att reda ut konflikter
utan att man ska börja slåss och klösa
om man bara låter den lag råda, som förtäljer kärlekens plikter

det finns så många som varit gifta i åratal
de blev ju ett vid denna så högtidliga akt
när de en gång inträdde i kyrkobyggnadens sal
men nu, efter åratal av äktenskap, så behåller de faktiskt lyckan i en underbar kärleksglans i en ljuvlig prakt

© Ted Örnberg 2012-10-19
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 758 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-19 21:33



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP

Mycket vackert skriftat! Att bevara och vårda den eviga kärleken och hålla de löften man ger .. det är ju så det ska vara. Ser man med kärlekens ögon, så kan man lösa de problem och hinder som uppstår ...
2012-11-24

  aol
ödmjukt vist talat i en vacker dikt av en fin poetvän,
2012-11-05

  Maria T
Vacker dikt om
långvarig kärlek
2012-10-23

  Bibbi VIP
Visa ord att ta till vara.
2012-10-19

  arja savela
Ödmjukt skrivet om kärlek
2012-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP