Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denice Aland , jag glömmer aldrig . Vila i frid , älskade vän .


Genom ett kistlock bestrött av rosor







Jag tände ett ljus för förlorad lycka idag
och mindes den där veckan i juli
då du var sommarens drottning
och cyklade snabbare än någon av oss andra
fastän styret på din cykel satt löst

Jag tände ett ljus för stulen vänskap idag
och mindes den där kvällen i december
då sommarens sista blomma vissnade
och dog

Jag tände ett ljus för odödlig kärlek idag
och mindes den där dagen för inte alls länge sedan
då jag såg en mor omfamna sin dotter en sista gång
genom ett kistlock bestrött av rosor




Fri vers av nea.
Läst 1023 gånger
Publicerad 2006-02-13 18:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Jag tände ett ljus för förlorad lycka idag
och mindes den där veckan i juli
då du var sommarens drottning
och cyklade snabbare än någon av oss andra
fastän styret på din cykel satt löst"


Vilka rader...Och fy vad berörd man blir.
Du är begåvad.
2006-03-08

  Propella
Oj... Ja, klumpen i magen finns där verkligen hos mig också. Vackert och vemodigt.
2006-02-23

  O_regelbunden
Vet inte vad jag ska säga.. jo! Det här e det bästa jag läst av dig, tveklöst!
2006-02-14

    ej medlem längre
Så oändligt sorglig text,
men med en mycket fin uppdelad rytm tack vare den liknande förstaraden i alla tre styckena.
Den här känns välgenomtänkt, gillar verkligen:

då du var sommarens drottning
och cyklade snabbare än någon av oss andra
2006-02-13
  > Nästa text
< Föregående

nea.
nea.