Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt möter dag möter årstid

Stilla bryter natten upp
möter dagens ljus
ger oss nya krafter
att orka stiga upp
solen lyser svagare
mörkret finns runt om
skuggor dansar under träden
svävande och fritt
höstens gråljusdagar
är nu här till sist

älvor gått till vila
i skogens mjuka bädd
där finner de sitt bo
alla skogens sagoväsen
letar efter ro
men någon gång om natten
när månen lyser full
så går de runt i skogen
och kollar allt sitt guld

trollen finner guldet
som gömts utav en fe
och fen hon finner guldet
som gömts utav en alf
så håller de varandra vid liv
tills våren smyger in
och stryker varma vindar
på deras kylda kind

då börjar älvor dansa
på ängen ner vid ån
och trollen tvättar guldet
som sotats har av eld
nu är det väldigt bråttom
löv ska hängas upp
blommor som ska färgas
och solen som ska få
färg från allt det guldet
som plockas fram ur vrån



Skogsfen




Fri vers av Skogsfen.
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-01 14:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Fängslande text...lekfullt och förtrollande...
2012-11-01

    ej medlem längre
Här vill jag bo...i din sagovärld.
2012-11-01

  Ljusletaren
Underbart och nästan så jag tycker att vers 1 inte behövs ;.)
Verkligen en fin och mjuk och trollsk dikt!
Vädligt bra/kram
2012-11-01

    ej medlem längre
en underbar, och vacker text..
2012-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.