Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
barn ungdom vuxen gammal är äldst; inte alltid


mynt; tre bilder

 



först får vi inte
då snurrar vi på stället
istället

sen får vi bara vi lär oss
då gör vi tvärt emot
och vänder på det

sen får vi bara vi tar ansvar
håller vi det hårt och tar helst


ingen risk



sist har vi fått och lärt och tagit ansvar
möjligen förstått att hålla fast
var inte det bästa

 

inflatioinens tvist inom sig själv

 

så till sist
vi plockar upp
tittar


lägger ner igen
begrundar

 

plockar upp igen
vänder på det

 


ställer det på högkant

testar värdet
balansen och om sant eller falskt

 

 

hur var det det såg ut

i den barndoms dansen

när stilla alltid rörde sig

 

 


börjar snurra
försiktigt

chansen lockar mer
än misslyckandet hotar
romansen i ett mynt

 

passionen i
den tredje bilden

 

så pyntar vi till slut vårt liv
med allt vi gjort och och allt vi fått
så myntar vi en ny

bild

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Pot Pourri
Läst 111 gånger
Publicerad 2012-11-02 03:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri