Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorgmantel är en sorts fjäril förstås, jag har här bara valt en alternativ förklaring till fenomenet.


Dagens förklarade ord 2012 12 03 - sorgmantel





Sorgmantel är en exempelvis sådan där klädsel
som med huva överst täcker skulten,
sedan vartefter bör täcka halsen, axlarna, bålen,
benen och ner till fotabjället.

Den är ofta förekommande i tyg,
på kyrkogårdar samt sådana platser
där bäraren av den samma vill vara lätt anonym.

Sorgmanteln kan dock ta sig olika ut,
beroende av vem som bär den.
Ibland är bärarens ansikte täckt av ett mörkt flor.

Det betecknande är i vilket fall
att tyget är mörkt eller svart samt att bäraren
Uom ändå igenkänd,
för okända skall kunna gå som inkognito.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 1095 gånger
Publicerad 2018-04-01 17:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP