Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sms-toner och en valvaka till kallnat kaffe och kloklapper på paketten: idag = ingen fokus. Vadå val?


politiken är tuff

 

 

politik

en tik på varje pol liksom i fjol när ingen ville välja

 

hund
kanske för omöjlig stund att svälja

 

(just där sitt eller ligg vägrades följa)

 

 

norr eller söder
(just där mitt emellan och exakt där - möjligen närmare havet)

 

navet har jag satt mig i
igen

 

 

(är det tyst kan bara tyst tala den hemligheten
och även repet försvann - exakt som sömnen
som nyss - när jag mördade möjligheten och drömmen)

 

det är ju detta vi borde ha gjort - svurit och kritiserat retoriken
och skitit i politiken

 

(men det går ju inte som sviken)

 

det blöder billiga siffror på tv-n och rösterna börjar skära sig i falzett i teatersoundets förstärkande eko - bäst att skifta till 'Tal'
kanske siffrorna mer går åt lila - bäst att mellan röd och blå verka sval

 

knorr som göder i koppen och en liten pinne bredvid
eller finger väster om muggen - lillfingret ned invid

i öster blott tyst och isigt
det är ganska disigt där valen togs om hand av andra

vådan av att inte själv sin egen väg vandra blir polimik
en mimik för pöbeln

 

mest saknar jag visslingarna
bakom dynan i möbeln

 

gissningarna som slutade med vilda smilband

 

 

politiken är tuff som förband




Fri vers av Pot Pourri
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-07 04:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri