Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
is - vinter, kom!


taklagsfest får andra ha

 

 

 

var det inte mer än ett lätt gnistregn att borsta av sig

var det inte mer än en kvälls putsning av fjädrarna

var det inte mer än ett sätt att återuppliva hjärtat

 

var det inte mer

 

har jag inget att längta tillbaka till

 

 

där inte givandet finns naturligt

finns ingen plats för det man ger

 

(undrar ibland hur det gjordes
som med resten - lämnades till
nästa ryck av storstäd - så där

allt ner i mörkret och iväg

och till nytt snabbt ett

 

kom - det är enkelt att göra
det man vill själv


men svårare när någon behöver se
att den viljan även finnas för osset
som garanti för framtida trygghet

 

karossen må blänka men sätena
ska gå att sitta bekvämt i

 

 

klart att det rann ut i sand och
varsågod - allt var ärligt ur min
hand - men min sopsäck är tom)

 

 

för mitt hjärta blev fullt om än
omruskat bortstött och nedtryckt
förnedrat och nedgjort och tack

 

för därinuti fanns även det skrymsle
för vi - i skyddat förvar mot kallt
tack vare att hjärtat fanns kvar trots allt

 

men tillit är så mycket mer än ett

skulle ha varit - men än ett helst före

sig själv hänt

 

 

det är mer än att läsa om och mer
än att skriva om mer än alla längtor
och saknaders tillfredsställande

 

mer än alla nattvakors drömmande böjanden
mer än alla hemligheters gömmande avslöjanden
mer än alla likgilitgheters fördömmande röjanden

 

mer än

späckade konton och sprängfyllda rum

 

 

mer än

åratal av uppbyggda förtroenden

 

 

 

men mindre än

1 minut och 69öre

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 113 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-08 00:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri