Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kärr myr och livet - vintervila, livsvila -


kvicksand

 

att sammanföra allt är mig inte mäktigt
hur än realiteten skriker minimalism

 

och visst byggde jag slottet


att snava snubbla över gamla hopp, är invant nu
ett minne blott dessa framskojade gazellskutt

 

och visst rusade jag över savannen


att låta varit vara och låta sen bli sen igen och igen
222 minuter från nu och jag balanserar fortfarande

 

och visst låter jag nuet tynga ytterligare för att frätas i dåets blanka

om man sneglar åt sidan kan man leva försiktig
mina tankar klistrar i taket som linålar

 

proppar drömmar fulla av överskott och väcker

 

att försöka söva sig medan det som kommer ej kommer
försöka gå där inga vägar längre finns

 

försöka förstå det uppenbara i tomheten
om inte i tid så i alla dessa tomma rum

 

 

jag kan jag vill men inte nu
jag bör jag ska jag behöver verkligen försöka

men inte nu inte nu

 

släppa det underbara som aldrig blir
släppa bitterheten ilskan sorgen och gå vidare
igenom


visst hjälper hösten promenaderna kylan frosten
men ingen mobil mer och mina leenden är  fagert falska

 


gick jag bara runt omkring
ändå - min pil en bumerang


ducka för dagen
(tänk om livet luras)

 

men viskas inga svar och visas inga världars kartor
kanske det blir vår igen

 

tänk om livet luras

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-09 19:38



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Börjar nästan få träningsvärk i i pekfingret av att ständigt behöva klicka på applåd-knappen vid dina textflöden ...
Skulle blivit fler än de två du fått ikväll, men måste nog portionera ut dem lite så att du inte tror att jag klickar för klickandets egen skull ...

Tycker om att läsa dina flöden - Du är dock synnerligen produktiv ... och synes ha väldigt mycket att förmedla ...
2012-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri