Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara för att det aldrig är fel med pärlor..


Pärlhalsbandet

 

Under skalet
volmar musslan
pärlemorklädnad
runt allt som skaver

Lossliten ur sitt hem
blottar den sitt verk
och pärlfiskaren
samlar på hög

En pärla gör
inget halsband
många smärtor
skall lindas först

Som om det
inte vore nog
att  födas ur
smärtas kammare

Skall pärlan borras
rakt igenom
än en gång
och sedan träs

Hängas om
bunden till
andra skimrande
plågor

Om tråden
som håller
pärlorna samman
vet ingen något

Bara 
att den måste vara
stark
och knuten

 

 




Bunden vers av Björn Donobauer
Läst 799 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-11-14 07:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj, vad bra!
2012-11-17

  DrZappa VIP
Uppskattar!
2012-11-17

  Minkki VIP
finfin, bokmärker
2012-11-14

  Rozsi.kovacs

Vilken vacker beskrivning av pärlans färdväg/R
2012-11-14

  Gunilla Wahlsten
Smärta inlindad i pärlemo är fortfarande smärta... vacker tänkvärd text
2012-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer