Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nå, gjorde du rätt nu då? Blev det rätt? Var det för lätt? Rätt och slätt för lätt... - Hur lita till, när ingen tillit ligger still (nånsin). Jodå, det går - beviset är nog att jag fortfarande lever. [Tack A-M.N]


objektiv sanning och en dödsryckning

 

¤

 

Inget är mer sant än insikten av att veta att man inget vet.

 

Att kunskap är endast ett medel

att medel är bärande

att bärandet är valet

att valet är fritt

 

Frihet är att veta att man kan veta precis hur lite som helst och ändå inse sanningen

 

att sanning och kunskap lever i olika världar

att det ena varken utesluter eller bevisar det andra

som att det mest objektiva ändå alltid är ett resultat av allas subjektiva synsätt (i annat fall kan vi fråga en sten och vänta att svaret blir detsamma för alla som frågat - objektivitetens dödsryckning; att se sig själv)

 

att ge sig själv svaret som bara nästan är rätt

är rätt och slätt ganska rätt

och lätt

 

 

för ju mer vi vet att vi inte vet

 ju närmare sanningen är vi

 

totalt okunniga

 

 

"När det lätta är det rätta, är inget tungt."

 

¤

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-15 01:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri