Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
född i en köping - lever i stad - återgår i hav; flyttbestyr bland vanda kartonger; en slags förberedelse


pärlemor

 

och med liten paus i stor skapelse

en ynnest
en kort kort stund av vila

 

*

 

så saknar hon det han aldrig fick veta
och aldrig kunde bli

 

där går gäss säger de
hon talar tyst om spets

och vägrad volang

 

*

 

den väsnas ska förbli väsen av oliv och den lever oliv likt björn rev stack
ska väsen jämställas med oväsen

så faller den dubbla klubban över markerna vid fronters möten och lugn återtas

stängd himmel i skog liksom i kustnära stad där inga skepp tillåts ankra

 

pirer saknar vickande tår
och kedjorna frostas lika obalanserade tunga länkar
som osynligt sommartid

som över gräs och grönt bara för att

vid vågbrytnings skum kastas minnen upp
och inga möten mer mot brisens spontana önskan

 

bara svag vind i nacke
oklockad

 

svag vind

 

*

 

ingenstans finns pålar för äldre slaget rep och vilsna är skepp
seglade hav utan hamn där grynnor redan nått upp

 

har inga eldars gator svaren så har heller inga kols nätter

 

så faller de i god jord de frön av frågor som ska falla från vindar
och över kontinenten ljuder endast dimmans mistlur


över vatten endast österns kyla kvar

medan utkik söker
över skuggor på glömda stränder

 

*

 

hon räknar strandens skal ett och ett
båd utsida och en hoppfull glans

 

insidans pärlemor
återhållsamt

som för att spegla det lilla i det stora
före

 

som för att fånga det bästa
i det mesta

som hållen anda mellan spännande pärmar igenslagna för att aldrig mer öppnas

 


som ess i rockärmar

 

före det stora

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 104 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-25 05:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri