Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jak. 1:6, Upp 2:10, Fil 4:7


Hela vägen

Jag klättrar nu, som jag så länge gjort
mot toppen av ett berg, men det går inte fort
för varje steg jag tar uppåt, så hasar jag ner två
hur ska jag någonsin toppen nå

jag håller fast mig bara med en hand
för jag fryser och måste hålla med en, och värma med en, så i bland
håller jag med höger, ibland med den andra
beror på vilken som är uppvärmd, för att kunna vandra

eller klättra, uppåt, jag ser inte ljuset, för molnen är nedanför bergets topp
men jag fortsätter mitt personliga lopp
uppför, ett steg, två steg ibland fler
och så hasar jag ner igen, och hopplösheten känns mer och mer

varför litar jag inte på den trygga säkerhetslinan
jo, för att jag tvivlar, jag känner piskan och pinan
att jag måste ju uppåt till toppen, till ljuset
och få känna det lyckliga ruset

som kommer när jag når bergets topp
men så länge jag bär på tvivlet, så kommer jag aldrig opp
och samma gäller säkerhetslinan, jag måste lita på den som finns där
och jag vet ju innerst inne att den alltid bär

men jag måste ha tro för att komma vidare uppåt utan att hela tiden hasa ner
jag måste lita på min säkerhetslina, som finns där, som ger
trygghet och hopp
att till slut nå upp till bergets topp

där ljuset finns, där bekymren tar slut
där hoppet existerar, där rädslan går ut
där jag slipper ängslan och oro
allt jag behöver är … tro

http://sv.wikisource.org/wiki/Hela_v%C3%A4gen_g%C3%A5r_han_med_mig


© Ted Örnberg 2012-12-05




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-05 22:50



Bookmark and Share


  Lovisa Lindbom
Bra beskrivande text- bildligt med anknytning till verkligheten. Det är sant att man behöver tro på sig själv- och också accepterande- så man inte håller tillbaka sig själv på grund av inmurad rädsla- släpp rädslan och tillåt- för varje litet steg ge dig själv en applåd:)
2012-12-07

  anits VIP
Så fint berörande och hoppfullt skaldat
2012-12-07

  Ljusletaren
Stora applåder till en helt fantastisk text!
/kram
2012-12-06

  Bibbi VIP
Meningen var ju också att vi skulle bära varandras bördor och så uppfylla Kristi lag som Gatierbrevet 6:2 lär oss. Det finns nådegåvor för dylika uppgifter som inte så många frågar efter tyvärr. Som om den gåvan skulle vara mindre värld då det egentligen är tvärtom. "Störst är den som tjänar"...
"Antagen eder den som är svag i tron, utan att döma efter tankar." Rom.14:1
Gal.6:1 sitter också bra här. Om dessa saker fungerade i Kristi Kropp skulle Din kamp ej behöva bli så hård.
Jag skulle vilja utropa:Skärpning i leden!
Din text här är helt suverän.
2012-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP