Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sägs att Alfred även tyckte om kvinnor


Titania på nobelfest

 

 




drottning Titania sade

 

klänningar och kvantfysik

behagar mig

lika

 

mina älvor döljes väl

i hårsvallen 

rika

 

fläktar svettande pannor

med vingarna 

tunna

 

torkar kärnfamiljernas

rördhetstårar 

runna

 

 

efter snickesnack och prål

roar det mig

skämta

 

 

Uti hallen kommer nu

dragen utav hästar sju

sagolik tårtcharabang

 

Monsieur le chef lägger snitten

och se - ur jättekakans mitten

 

åttioen danserskor

 

yppiga skönögda gungar fram

till musik av hett och kryddigt slag

cymbal och darbukka tam tekke tam

 

 

med kratta av spindelväv

utplånar jag 

minnen

 

Hans Majonäs Honungen hade bara nickat till

Drottningen drömt sig bort

genierna längtat

till arbetet

 

festernas fest liknar

sig själv 

igen

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av flygia
Läst 359 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-12-11 15:48



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Jag älskar den här dikten

mästerligt målande, eller som en trollsländas objektiva syn
färdandes genom en mycket intressant plats

jag vill vara där
2012-12-29

  Nanna X
och så slutar festen:


If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here
While these visions did appear.

2012-12-11
  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia