Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
magnifikt pompös bild


Magnifikt Pompös Nyårsdikt tillägnad Konungahuset och Mänskligheten i stort

 

 

 

Stigen, o snarstuckna svin, ur midvinterns ångande blodblot opp.

Kravlen, o haltande löss, i glöggbestänkta fårors lopp.

Skåden himlapällens eldbäljande /eller eldböljande? eldbälgande?/ bågnande topp

/går finfint det här ju/

 

Det skaver i ödsliga kontinentalplatteskal,

Dånar i de uttjänta mikrovågsugnars dal

 

ETT NYTT ÅR

ETT NYTT ÅR

 

Fyllen min silverne /nånting/ ack, frustande flourerade nä

kaskader av kranvatten ! till en NY Högtidlig Yra

eldade av nä ISADE av måste det bli

aäsch kaskader av kataraktiskt kranvatten

i yrvaket nyårslopp va  LOPP har jag redan kört med

forsätter senare.........sen................snark




Fri vers av flygia
Läst 1103 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-27 13:04



Bookmark and Share


  Nanna X
skönt pseudopompöst
2012-12-27

  Lars Hedlin
Mycket bra..lite skoj....
2012-12-27

  Dufvenberg


Skämtsamt högtravande.
Komiskt.
Elegant.

Allvar.

Konungahus och mäsnklighet=och aldrig mötas de fem:)
2012-12-27

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Mycket rolig och speciell dikt. Har nog aldrig läst något liknande /ler/ Du har en otrolig förmåga att välja pompösa ord och leka med dikten och diktjaget som liksom både samarbetar och motarbetar varandra.
2012-12-27
  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia