Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kravet efter salt

utan läskunnighet ramlade jag
djupt ner i träsket

mina ord

samlades i korgar

titlar skrevs till dikter
jag sedan inte mindes

salt

kravet efter salt, jag uttalar det
men
runt mej råder en oförskämd stiltje
jag går över broar efter saltet
över floder och strömna vattendrag

söker dunkelhet och livsnerv

salt och hänförelse



jag vet att människor älskar
varandra
på skeva hjul genom världen

så har jag hört

men hur ska jag veta
vad kärlek betyder
jag känner bara smaker
olika, kärva, blonda, mjuka, bittra, ja
oftast är de bittra

jag lärde mej uthärda bittra smaker
jag gjorde vatten

jag gjorde inte guld, det är fåfängt bara

men vatten, som är livets förutsättning

Som Paris, som svarta fåglar
som lyfter över sjöar, lyfter
ur min hand

Som åkrar och ängar
och kor, får och grässlänter
bokskogar

är vatten liv

detta var vad jag eftersträvade




Fri vers (Fri form) av Ingela Svenson VIP
Läst 644 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-01 02:15



Bookmark and Share


  Ronny Berk
text och bild som jag uppskattar mycket; vetskapen att människor älskar varandra är trovärdigt återgiven ...
2014-11-13

  Catharina Edin VIP
ja, samma här, av vatten är vi - och salt, ja, det är ett ypperligt tillägg, så vattnet stannar kvar i oss -
avslutningen känns som en PSALM!
2013-01-02

  Måna N. Berger
Salt och hänförelse, jag känner igen min egen längtan i dina ord, och vatten, förutsättningen för liv. Ja! En dikt att sjunka in i.
2013-01-01

  Tarantaran
Väldigt vacker bild och
text..du har nog rätt..
vatten är essentiellt..
mycket fint gjort av
dig...:)..tack!
2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP