Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte genom din egen rättfärdighet

För kärlekens skull såg jag tappert
mot de åskmoln som låg för mig i horisonten
Jag tog med beslutsamhet mina steg framåt
med ett bultande hjärta log jag sa att det värkte i mina kindben
och jag skrattade som ett förtjust barn när pilarna studsade mot min massiva sköld av härdat järn

Mina fiender slog mot mig med fruktansvärd kraft
Det flög flisor av glöd och eldsflammor slog ut i luften när jag parerade deras slag med mitt svärd i rostfritt stål

De kom mot mig, och föll för min hand
Jag vandrade således framåt mot mitt mål
Bergsäker, lycklig, ja det BRANN i mitt hjärta!

Jag ropade ut: "Är detta allt vad ni har av styrka?!"
"Är detta simpla patrask av krigare det lilla hindret ni har satt framför mig och det mål ni med sådan iver vill förhindra mig att nå?"
Jag spurtade med glädje! Vänner, jag sprang så att mina lårmuskler brann av ansträngningen! Jag svettades, och gladdes. Jag var inte bunden av något.
Jag var lycklig, och fri.

Mina vänner. Min sköld var min tro på Gud. På Jesus Kristus!
Mitt svärd var Guds ord, vilket jag brukade med iver när Satan försökte få mig på fall med sina anklagelser.
Jag älskade Gud, och min lycka var att tjäna Honom, vilken världen och allt skapat har blivit till.
Mitt mål var att vara vid Hans eviga sida.
Och det var med lätta steg jag vandrade på jorden och kämpade i den ena striden efter den andra.

Han gav mig styrka och mod. Det var genom Hans kärleksfulla makt jag kunde stå emot attack efter attack och passera varje hinder. Han satte inte dessa hinder framför mig, nej det gjorde någon som ville förhindra att jag nådde fram till min ärade skapare.
Någon som inte ville att jag skulle förstå hur älskad jag var. Denne någon ville få mig att tro att frälsningen enbart kunde förtjänas; som en belöning som ges till den som lever ett gott liv med vackra gärningar och ord - men om det är fallet är frälsningen bara till för några få, och erjuds inte till alla - dock älskade Gud världen att Han gav den sin ende sons liv, så att ingen människa skulle förgås Utan ha evigt liv.
Alla kan få frälsning, men det krävs tro (enbart uppriktig tro) på Jesus Kristus.




Fri vers av Spontanpadde
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-02 05:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vara överlåten sin tro, när det brinner i hjärtat. Det är en fin text!
2013-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Spontanpadde
Spontanpadde