Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag hörde på radion idag...

jag hörde på radion idag
att du bytt shampoo-sort sedan jag såg dig sist
att den luktar sådär
som glass med maränger
smakar
att du går med längre steg nu
samma stig som du tidigare
bara snuddat vid med tåspetsarna
och de sa att du
ler lite mera

det var hon med dialekten som pratade
och rösten skorrade varmt
när hon sa
att du fortfarande bär dina chockrosa hörlurar
att du rättar till dem med samma invanda rörelse
medan dina svarta lockar dansar
såsom du dansar genom livet
en inandning rakt ut i etern
innan hon la till
det är många som vet
att du har börjat glöda
som mellantinget mellan vinterns många tända ljus
och sommarens eviga solsken

det var någon som lämnat ett tips
till redaktionen på våran favoritkanal
och personen var någon du nästan tappat bort
men han sa att luftrummet ovanför dig
har tappat i densitet, liksom studsar upp och ner
utan att någonsin hänga tungt över dina axlar
att molnen såklart är svarta ibland
en och en annan blixt slår ner
men friska vindar blåser sedan snabbt undan molnen
och du, du blåser bort dina egna tvivel


sprickorna under dina fötter
som ingen trodde gick att laga
som alla tassade på tå kring
dom har fyllts med mylla
tusenskönor och småsten
och du kan slita ut ett till par
gympadojor med rosa detaljer
mot en bergfast mosiak, stabil
i sin grund av tusen vackra skärvor

och allra sist, när de flesta tappat intresset
och bara ville att musiken skulle komma igång
nån hade säkert önskat en låt
med sms
då kom det en liten notis
du har inte alls tappat bort vårat då i ditt nu
inte slutat glädjas åt stunderna av
sammanflätade tankebanor i ett evigt nu
minns att vi hittade varandra, när mörka stigar korsades
med upplyftande dagar
och jag förösker förtvivlat hålla fast vid
den ganska skakiga övertygelsen
att jag inte alls bara var en tillfällig lösning
en återvunnen vän
det finns skäl till hopp

du hittar tillbaka till mig
kanske jag redan i sommar får gå ner till kajen
och hitta dig sittandes
med ett skrivblock och en hasslenötslatte

Kanske är det som bruset
Mellan kanalerna
Något som varken är sökande eller väntan
Att orörligt sträcka sig efter något bättre

kanske är din oförmåga att ta emot mig just nu
träda tillbaka in i det vaerma skimmer som var våran relation
bara ett litet men förödande symptom
på det dom kallar radioskugga




Fri vers (Fri form) av Doptera
Läst 402 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-30 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Doptera
Doptera