Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björkens längtan

Björken vaknar
mitt i vintern
ser en sol
som går på skidor

snön blir stjärnor
snön blir fåglar
flyger efter
ljusets drottning

tätt i spåren
där på fältet
nära hästarna
som väntar


Björken öppnar
ögonspringor
björken spanar
efter våren

luktar vind
och hör på sorkar
sorla under
vita lakan

hör en råbock
gå på skaren
ser ett moln
högt över skogen


Ännu inte:
björken drömmer
om en tid
att känna saven

stiga högt
från underjorden
göra trädets
lemmar mjuka

om en tid
att åter grönska
om en koltrasts
sång mot himlen


Sov du björk
men inte länge:
solens skidspår
smälter redan

hästarna
får andra färger
skogens råbock
söker makan

Snart är våren
här i dungen:
då är tid
att dricka saven




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 671 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-02-07 08:27



Bookmark and Share


  Rise Little One
Texten skakar fram vårkänslor
2013-02-07

  vera gade VIP
En dikt som Hälsodryck....
2013-02-07

    ej medlem längre
Härligt Peter,ja det är underbart att vi har 4 årstider.
2013-02-07

  Minkki VIP
Redan upptakten till denna är fenomenalt konkret, fantasifull och humoristisk -
'ser en sol
som går på skidor'
fina pipor! säger vi här i öst :)
2013-02-07

    ej medlem längre
Många små pärlor på rad ... :)
2013-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP