Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krokus/spridda för vinden

bokryggen hade spruckit
& alla ord den skulle hålla om hade fallit genom den
spritts för vinden & fastnat i hennes hår,
vävt färgglada drömmar vid hennes vänstra
öra & kittlat hennes läppar då du i sömnen strukit hennes axel

när morgonen bredde ut sig över dina ögonlock
& slickade din panna halvt i drömmen var hon redan vaken
hade redan gått ut för att sträcka sina händer mot solen

du trodde på en enda verklighet
men det var aldrig så enkelt
passade aldrig riktigt ihop
& du vaknade varje morgon för att söka efter den enda pusselbit
som skulle göra den hel
& hon var redan på väg bort

hon är skatan som smälter betongen med sina bara händer & hon kliver genom muren
& du vaknar
& på håll ser hon ut som en hind som flytt över ängen,
på håll ser det ut som om hon flämtar efter något annat än luft
där i skogsbrynet, hur det sträcker sig mot henne
du skulle följa henne vart hon än gick härnäst, med blicken
& du är tvungen att låta henne passera
obemärkt
genom din grind & i tiden
hennes bara fötter river upp i din gräsmatta ska krokusar alltid blomma
när hon går förbi




Fri vers av Moa Paulsson
Läst 515 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-02-10 18:37



Bookmark and Share


  Robin V
Sjukt bra!
2013-12-30

  Aftonvännen
Den där skatan asså, jag applåderar fast man inte får
2013-05-19

  Annika Persson
då trodde hon att det var solen
som sträckte ut sina strålar
mot henne
2013-03-13

  Annika Persson
som när vinden går förbi,
ett besök för
varken dagen eller natten

2013-03-13

  Annika Persson
när hon går förbi
andas den svarta krokusskruden
som en pust i nacken, du ryser,
vinden överlever jorden



2013-03-13

  Annika Persson
vilken fin dikt
2013-03-13

  glasblåsarblå
du skriver så fritt och målande, "hon är skatan som smälter betongen med sina bara händer & hon kliver genom muren" underbart <3
2013-03-04

    kivu
Begriplig och målande. Och allt sammantaget fantastisk text. Tack!
2013-02-28

  Ulf D VIP
Begriplig eller ej, den ger fantastiska bilder och det räcker för mig, tack!
2013-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson