Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Universums barnsbörd



Big Bang var bara
en kosmisk baby
ur moder Universum.
Hon har alltid funnits
och låtit oss leva
i hennes rum.

Barnbördsrummet
låg i dunkel, när
babyns första
gnistrande stjärnor
kom ut. Men väggarnas
hörn och linjer
fanns redan där.
Därute, lekte de andra
barnen i sommardagen
och vi mindes hur
aftonen innan skymt blå
och bussarnas
röda lampor
hade lyst på
vägarna och en
sval vind
hade dragit
genom våra koftor
i trädgårdarna.





Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-12 10:46



Bookmark and Share


  mysing
mycket bra! gillar slutet och koftor :)
2013-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf