Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En äldre dikt, gamla minnen.


Anteckningar


Smörjelse av oljor
från luktärt och
mynta vid dina näsborrar.

Hoppet i Cambridge 1968 :
velourbenen uppe i luften -
en evig sekund!*

Isen smälte under
hans naglar och
smutsvatten rann ut.

Grå imma över
dina runda stålbågade
glasögon.

Han längtar till södern;
gärna snötäckta
höga alper.

Röken, de vita fläckarna;
Gravid kvinna äter
apelsinskal.


* Förevigat på ett foto.







Fri vers av Marianne Räf
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-12 14:43



Bookmark and Share


    jaybird
Guldkorn.
Skärpta sinnen.

"Isen smälte under
hans naglar och
smutsvatten rann ut"


2013-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf